Peer

Peer is er voor mensen die op een simpele manier zelf de regie willen voeren over hun verzekeringszaken. Wij geloven dat verzekeren anders kan. Voor de testfase zijn we op zoek naar deelnemers die dat ook geloven! En die het leuk vinden hun steentje bij te dragen aan een nieuwe manier van verzekeren. Deelnemen aan de testfase kost uiteraard niks. 

Met Peer kun je al je grote en kleine spullen verzekeren tot een bedrag van € 25.000,-. Denk aan schade aan je aanhangwagen. Maar ook je dure fotocamera als professioneel fotograaf. Wil je iets heel anders verzekeren? Laat het ons weten! 

Op dit moment zal het grote publiek hier wellicht niet op zitten te wachten. Maar wij geloven dat dit de verzekering van de toekomst kan zijn. Om te leren hoe die verzekering er precies uit zou moeten zien, starten we deze test samen met onze klanten en andere geïnteresseerden. 

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Jij bepaalt zelf wat je verzekert, met wie en voor hoeveel.
  • Doordat jullie samen dezelfde interesses en/of belangen hebben, begrijp je elkaar beter en kun je elkaar helpen bij schade. Bijvoorbeeld: iemand wil morgen naar een wedstrijd met zijn paard, maar de trailer blijkt kapot. Dan kan een communitylid te hulp schieten.
  • Omdat je dezelfde belangen hebt in de groep, zal de kans op fraude klein zijn en de kosten waarschijnlijk lager.  

Alles wat we ontwikkelen voor Peer moet simpel en transparant zijn. Dat is een harde eis. In een paar stappen kun je je aanmelden voor een community of stemmen op een case. Geen zin om te stemmen? Dan doe je dat niet.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen hun spullen gaan oververzekeren. Maar lang niet al je spullen zijn verzekerd met je inboedelverzekering. Bovendien zou Peer op den duur ook je inboedelverzekering kunnen vervangen. 

Voor de testfase benaderen we in eerste instantie zelf een groep klanten van FBTO. Zij hebben op dit moment een aanhangwagenverzekering bij FBTO. Dit zijn vaak boot- of paardbezitters. Mooie afgebakende groepen die al duidelijk iets gemeen hebben. Daarnaast zijn we benaderd door een skydiver die aangaf dat Peer ook voor deze groep interessant is.

Verder staan we open voor suggesties. En geïnteresseerden, ook niet klanten, kunnen zich aanmelden.

Met de eerste groep deelnemers gaan we starten met een combinatie van echte en fictieve schadecases. De betalingen lopen in de eerste testfase gewoon nog via de reguliere FBTO verzekering. Gaat dit goed? Dan ontwikkelen we Peer verder afhankelijk van de behoeftes van de kant. We onderzoeken in de tussentijd onder andere of betalingen zouden kunnen verlopen via Blockchain. 

Peer zal voorzichtig met jouw persoonsgegevens omgaan. Daarbij zullen we ons natuurlijk houden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Peer verzamelt informatie over je wanneer je onze website ikkiespeer.nl gebruikt. Peer is een initiatief van FBTO en maakt onderdeel uit van de Achmea groep. Achmea B.V. is verantwoordelijk voor de verwerkingen van persoonsgegevens binnen Achmea en heeft dit ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Welke gegevens verzamelen wij van je?
Als je wilt meedoen met Peer vragen we je e-mail adres. Peer zal jouw e-mailadres niet met derden delen, of gebruiken voor commerciële doelen. Jouw e-mail adres is nodig om met je in contact te blijven. Je krijgt een e-mail nieuwsbrief op het moment dat er ontwikkelingen zijn of bij ander nieuws. Ook kunnen we via e-mail contact met je opnemen als je hebt aangegeven dat je graag wilt meedoen met de test. Of als je zelf een goed idee hebt.

Je account verwijderen
Wil je jouw e-mailadres verwijderen? Stuur dan even een e-mail naar peer@fbto.nl. 

Je gegevens bekijken en aanpassen
Als je wilt weten welke gegevens Peer over je heeft vastgelegd dan kun je contact met ons opnemen via peer@fbto.nl. Peer zal de gevraagde informatie binnen 4 weken naar je sturen.

Wil je je gegevens aanpassen? Dan kun je contact met ons opnemen via peer@fbto.nl.

Beveiligingsmaatregelen
Peer zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om jouw gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige onrechtmatige verwerking. Peer geeft geen persoonsgegevens door naar landen buiten de EU.

FBTO

De wereld verandert. De consument zit steeds meer aan de knoppen. En dankzij social media staat iedereen in no time in verbinding met de rest van de wereld. Nieuwe groepen vinden elkaar en schieten elkaar te hulp.

Wij denken bovendien dat mensen heel goed zelf weten wat ze zouden willen verzekeren en hoe. En we geloven in de kracht van de groep. En dan vooral als die groep bestaat uit mensen zoals jij, oftewel je peers. Daarom onderzoeken we samen met klanten en andere geïnteresseerden hoe een platform voor peer-to-peer verzekeringen eruit zou moeten zien.

Minke Breijer, Marktmanager FBTO: “Op een bruiloft werd laatst de camera gestolen van de fotograaf. Een ramp! Hij zou de volgende dag een belangrijke opdracht hebben. Maar nu had hij zijn spullen niet! Hoe mooi zou het zijn, dat hij zijn community met mede fotografen om hulp kan vragen. Niet alleen om de schade te vergoeden, maar ook om hem spullen te lenen?!”

We verwachten te leren van onze klanten hoe een platform voor een peer-to-peer verzekering eruit moet zien. En hoe niet. Het zal niet direct een oplossing zijn waar de grote massa voor kiest. Meer iets voor mensen die voorop lopen. En zelf de touwtjes in handen willen hebben. Zonder dat het veel tijd kost. Wij geloven dat het de verzekering van de toekomst kan zijn. 

FBTO faciliteert het platform. FBTO heeft niet de rol van verzekeraar. We investeren in Peer omdat we willen leren van onze klanten over peer-to-peer verzekeren. Dit betekent ook dat deelnemers FBTO niks betalen voor deelname.